• Styrkestopp: Ta pauser underveis på turen der du legger inn styrkeøvelser som for eksempel knebøy, utfall, push-ups, sit-ups, planke, sideplanke eller lignende. Løp for eksempel fire minutter, eller dersom du hører på musikk – løp gjennom hele sangen, før du stopper opp og kjører en eller flere serier med 10 eller flere repetisjoner av en øvelse. Et annet alternativ er å kjøre ulike mobilitetsøvelser. Uansett hva du velger kan løpingen føles mer overkommelig når du deler opp økten på denne måten, ettersom du bare trenger å holde det gående i noen minutter av gangen. Ikke minst får du en variert og bra treningsøkt!
  • Tren sammen: Få med deg en venn på joggetur, eller bli med på en løpetime i regi i av din Friskis&Svettis, dersom de har et slikt tilbud. Det er lettere sammen!
  • Musikk: Kanskje klarer du å motivere deg selv mer med favorittlåtene på øret? Har du Spotify kan du teste ut konseptet "Running" hvor musikken som spilles tilpasses tempoet du løper i.
  • Podcast: Podcast er også et godt alternativ! Finn frem til noe du syns er interessant og lær noe nytt mens du løper.
  • Speilvendt: Løp din faste runde motsatt vei! Noen ganger er det ikke mer som skal til for å gjøre løpeturen mer spennende. Dessuten er det bra for beina dine. Ved å speilvende den faste runden din får kroppen (og hodet) en ny utfordring og beina dine får kjørt seg på en litt annen måte enn de pleier.
 
  • Meld deg på et løp: Med et mål i sikte blir det lettere å gjennomføre de planlagte løpeturene. Så hvorfor ikke melde seg på et løp? Det gir garantert mestringsfølelse når du gjennomfører! Ikke minst er det gøy å ta del i den gode stemningen på løpsdagen. 
  • En snack underveis: Hvorfor ikke ta deg en hyggelig pause underveis? Kjøp deg en is, kaffe, smoothie, energibar eller noe annet som frister og nyt en velfortjent pause i sola! Kjenn etter hvor godt det er for både hode og kropp å bevege seg, og vær takknemlig for at du faktisk har muligheten til nettopp å løpe.
  • Morgenpigg: Kjør en powerwalk eller løpetur på morgenen og nyt den deilige følelsen av å være ferdig trent resten av dagen. For en god start!
  • Prøv noe nytt: Varier løpingen ved å gjøre noe annet enn du vanligvis pleier. Løp i motbakke, kjør en kortere tur med høyere tempo, eller prøv fartslek der du holder samme fart hele veien – uansett om du løper oppover, nedover, i trapper eller på flata. Du kan også google deg frem til en intervalløkt du ikke har prøvd før, eller teste ut økten lenger ned i artikkelen. Mulighetene er mange!
  • Opplev: La nysgjerrigheten drive deg fremover. Legg løpeturen til et sted du ikke er så godt kjent, løft blikket og se deg rundt. Eller løp den faste runden, men se om du oppdager noe nytt.
  • Nytt underlag: Løp på bane! Kanskje føler du deg raskere på det oransje underlaget? Eller legg turen til terrenget. Der er det garantert nye stier å utforske. 

Intervalløkt – 30 minutter

Start med å jogge lett i 10 minutter for å få kroppen i gang. Når du føler deg klar kjører du 5 intervaller på 1 minutt. Finn et tempo der du har litt fart på beina og kjenner at du får opp pulsen.

Mellom hver intervall tar du 30 sekunder pause der du går i et raskt tempo. Når du har kjørt 5x1 minutt kan du ta deg en lengre pause, før du kjører på en gang til. 

Jogg rolig ned i noen minutter etter de siste 5 intervallene er gjennomført, og avslutt gjerne med litt bevegelighetstrening.

Lykke til!