Camilla Tallaksen er 25 år og har etter noen år med studier flyttet tilbake til hjembyen Kristiansand hvor hun jobber som lærer. Allerede som 18-åring ble hun instruktør i Friskis.

– Jeg ble spurt om jeg ville bli instruktør, men turte ikke før jeg ble 18 år. I dag angrer jeg på at jeg ikke tok utfordringen tidligere. Å bli instruktør er noe av det beste jeg har valgt å gjøre, og å utfordre meg selv på, forteller Camilla.

Hun har hatt faste timer hos flere Friskis-lag

– Jeg var instruktør i Molde mens jeg gikk på folkehøyskole der, og i Oslo mens jeg tok en del av lærerutdanningen min. 

– Treningen hjelper meg å beholde smilet hver dag

– Treningen hos Friskis gir meg flere fordeler. For det første hjelper den meg å beholde smilet hver dag. Den gir meg overskudd til å mestre hverdagen med jobb, husstell og lek med bonusdatteren min. I tillegg gjør treningen meg i stand til å utforske og å nyte naturen. Jeg er veldig glad i den norske naturen, og tiden jeg investerer i trening hos Friskis bidrar til at jeg klarer å gjennomføre litt tyngre og krevende fjellturer når jeg ønsker det.

Hvorfor ble du instruktør i Friskis?

– Jeg har alltid likt å være i aktivitet. På det meste har jeg drevet med fire fritidsaktiviteter på én gang. Jeg startet å trene med Friskis i 10. klasse og har digget det siden. Å ha en fast trening i ”bygda” i uka gjør meg utrolig gira og glad. Jeg får sett mennesker som har betydd mye for meg da jeg var yngre. Det kan være foreldrene til venninnene mine, gamle naboer, eller bekjentskaper fra den tiden da jeg bodde hjemme, forteller Camilla.

"Gjennom Friskis får jeg sett så mange mennesker som jeg kjenner og vet hvem er, men som jeg sjeldent ser ellers. Jeg elsker at Friskis er en arena hvor jeg får sett dem støtt og stadig. Det gjør meg skikkelig glad!"

Camilla Tallaksen

Instruktør Friskis Kristiansand

Hvordan føles det å stå i midten av en gruppe og lede treningen?

– Det er veldig gøy å stå i midten og lede en hel gjeng selv. De har møtt opp av mange forskjellige grunner, men felles for dem alle er at de har lyst å trene – og akkurat på min time. Det gir et skikkelig kick! Som instruktør skal man gjerne gi det lille ekstra. Det føler jeg ikke er noen problem når alle mosjonistene motiverer meg og gir meg så mye energi. Jeg elsker å trene og ville uansett ha møtt opp på noen andres time, så hvorfor ikke kjøre min egen time hvor jeg selv kan velge musikken jeg vil trene til og motivere andre med?

Hvordan føler du deg når du kommer hjem igjen?

– Etter en time føler jeg meg helt pumpet og full av motivasjon til å fortsette en energisk og glad treningsuke. Det er en god følelse!