Restitusjonstrening

Varier dine tøffeste treningsøkter med restituerende trening! En restitusjonstrening er ganske kort, kanskje 40 minutter, og har lav intensitet. Gjerne ute!

Her er noen forslag til restitusjonstrening: power walk, lett sykling, lett jogging, rolig yoga, mindfullness og alle Friskis-timer med etiketten "soft". Test det ut og fin din favoritt!

Søvn er det viktigste

Skikkelig restituering består av både mental og fysisk restitusjon. Du må både satse på mengde og kvalitet i din restituering. Den viktigste faktoren for at kroppen din skal restituere seg er søvn. Det er mange viktige ting som skjer mens du sover. Gi deg selv en ekstra time med god søvn etter en utfordrende økt. Nest viktigst er kostholdet, at du gir kroppen de byggestenene den trenger for å bygge opp igjen det som er brutt ned.

Hardere trening krever mer og bedre restitusjon. Glemmer du dette blir faktisk prestasjonen (altså hvor tungt du kan løfte eller hvor lenge du orker å danse) dårligere for hver økt. Får du til en bra restitusjon blir prestasjonen bedre.

Viktig melding: Det er helt ok å bare være

Å finne en treningsform som du trives med er den beste måten å få til en god rutine. Når du er i gang legger du inn restitusjonstid og tar den på alvor. Vær snill mot deg selv, varier dine bevegelsesmønstre og kjør det litt roligere. Det er helt ok (til og med viktig) å bare være.