1. Sightseeing til fots

Gå, sykle eller jogg rundt når du skal oppdage nye steder – uansett om du er på sydentur, storbyferie eller på hytta.

2. Morgentrim

Har du planer om å trene i ferien, legg treningsøkten til morgenen. Ikke tenk, bare gjør – og når du er ferdig kan du kose deg resten av dagen vel vitende om at treningen er i boks.

3. Lek!

Ferietid er for mange familietid. Bli med barna eller barnebarna på noe de syns er gøy. Spill fotball, volleyball, kubb eller lignende, hopp med hoppetau, eller øv på å slå hjul eller stå på henda. Her er det mange aktivitetspoeng å sanke!

4. Ut på tur med app

Det finnes flere apper og nettsider du kan benytte deg av for å oppdage fine turer i nærområdet. Test for eksempel Stolpejakten eller Ut.no.

– Jeg bor i Møre og Romsdal og her har vi en app som heter ”MoroTur”. I appen får man hjelp til å finne turer som kombinerer nydelig natur, fin utsikt og god trening. Turene er merket med fargekode for vanskelighetsgrad. Det finnes også turer som er merket for de som bruker rullestol, og egne anbefalinger for sykkel- og kanoturer, forteller Henny Bugge hos Friskis&Svettis Molde.

Henny

"Her har vi en app som heter ”MoroTur”. I appen får man hjelp til å finne turer som kombinerer nydelig natur, fin utsikt og god trening."

Henny Bugge

Vert, Friskis&Svettis Molde

5. Gjør det enkelt

– Mitt beste tips er å gjøre det enkelt. Start dagen med planken, noen armhevinger og knebøy, eller andre styrkeøvelser som kan gjøres hvor som helst, anbefaler Jørn Kåre Reiersgård hos Friskis&Svettis Tønsberg.

jorn

"Start dagen med planken, noen armhevinger og knebøy, eller andre styrkeøvelser som kan gjøres hvor som helst."

Jørn Kåre Reiersgård

Funksjonær, Friskis&Svettis Tønsberg

6. Få med deg feriefølget

Sammen er det lettere. Bestem dere for hvilke dager dere skal gjøre noe aktivt og dra hverandre med.

7. Gjør treningen til et familiespill

– Kombiner gåtur og stasjonstrening med familien, tipser Lise Grønskei hos Friskis&Svettis Tinn.

Gå dere en tur og lag regler for ting dere skal gjøre underveis på turen.

– Hver gang man kommer til et veikryss, treffer en hund eller lignende, gjør man for eksempel utfall eller armhevinger, sier hun.

lisegronskei

"Kombiner gåtur og stasjonstrening med familien."

Lise Grønskei

Funksjonær, Friskis&Svettis Tinn

8. Kortstokktrening

Få med deg familien eller naboene på en treningsøkt der kortstokken bestemmer hva dere skal gjøre. Velg fire ulike øvelser – en for spar, ruter, hjerter og kløver. Spar kan for eksempel bety utfall, ruter spensthopp, hjerter sit-ups og kløver rygghev. Når dere trekker spar åtte, gjør dere åtte utfall, og når dere trekker kløver tre, gjør dere tre rygghev. Klarer dere å komme gjennom hele kortstokken?

9. Tren med Friskis

Se om din forening tilbyr trening i sommer! Eller bli inspirert av hjemmetreningen du finner på vår hjemmeside.

10. Prøv noe helt nytt

Gjør litt research og finn ut om det er noen morsomme aktiviteter som tilbys der du er. Kanskje kan du leie kajakk, prøve stand up paddle (SUP), dra i en klatrepark eller lignende. Bruk ferien til å utfordre deg selv på noe du aldri har prøvd før!

God sommer og god ferietrening!