Brystpress med manualer

Hvorfor? Dette blir som en opp-ned armheving, men lettere enn armhevingene på gulvet.
Gjør slik: Ligg på en benk eller en ball og hold manualene i hendene. Startposisjonen er med manualene utenfor brystet med senkede stabile skuldre. Press opp til strake armer uten å slå manualene sammen. Gjør bevegelsene med kontroll.
Tips! Om du ligger på en benk kan du løfte knærne mot brystet og presse korsryggen ned i benken for en litt større utfordring.

Legg til et bein

Hvorfor? Denne varianten blir både tyngre og utfordrer overkroppen ekstra mye.
Gjør slik: Stå i en vanlig armhevingsposisjon på tær eller knær. Ha en stabil startposisjon. Senk kroppen i en armheving og løft ett ben uten å miste stabiliteten i hoftepartiet. Tenk at hoftebena skal være parallelle. Behold benet løftet til du kommer helt opp igjen. Bytt ben på neste repetisjon.
Tips! Du kan også gjøre vanlige armhevinger, men strekk en arm strakt frem eller til siden slik at du står i en trebent planke mellom hver repetisjon.

Bonus! Varier hendene

Hvorfor? For å utfordre brystet og skuldrene på en litt annerledes måte, og på den måten bli sterkere i armhevingene.
Gjør slik: Når du gjør en armheving får du gjerne høre at du skal ha hendene i posisjon rett under skuldrene. Det er ingen feil i den beskrivelsen, men innimellom kan det være bra og variere. Test ut å sette hendene bredere fra hverandre, tettere sammen, ene hånden litt lenger foran den andre, osv. Bare fantasien (og til slutt orken..) setter grenser.