En klassiker er at man kler på seg for mye og blir varm og svett. Cindy Falquet

instruktør

Trelags-prinsippet

– En klassiker er at man kler på seg for mye og blir varm og svett. Det er helt vanlig å være litt kald de første 5-10 minuttene før du får varmen i deg.

Velg gjerne varmende materialer som transporterer fuktighet. Et tips er å unngå bomull som puster dårlig og suger til seg fuktighet slik at du risikerer å bli kald.

– Jeg liker merinoull både innerst mot kroppen og i mellomlaget. Det ytterste laget skal beskytte mot vind og snø. Bruk noe tynt og lett og sørg for at glidelåsen også er tett. På beina kan det være fint å ha stilongs under tightsen, eller bruke vintertights med fleece på innsiden og beskytter mot vind på rumpe og lår. Lue eller pannebånd på hodet gjør også at du holder varmen bedre.

Opplev makspulsen i snøen!

Et smart tips for å gjøre løpingen ennå morsommere er å utnytte fordelene årstiden bringer med seg. Når det er kaldt og snør ute trenger du ikke løpe de lengste øktene i ditt liv. Fokuser på intervaller, teknikk, kort og intensivt. Hvorfor ikke prøve korte intervaller i dyp snø? Her kan du oppleve skikkelig makspuls!