I Friskis&Svettis Oslos lokaler står Kristin klar til å ta imot en fullbooket sal med treningsklare Jympa-deltagere. Antibac-flaskene er plassert ved alle dører og gulvet er merket med kryss med 3 meters avstand. PC med livetrening, som fikk en skikkelig rakettfart i starten av året, er også montert og klart.

Etterhvert som kryssene fylles opp merker man en energi som tilsier at mosjonistene er veldig klare til å komme i gang med dagens treningsøkt!

Kristin har vært i Friskis siden 1999 både i administrasjonen og som instruktør. Nå for tiden er hun Jympa-instruktør. – Jeg faller alltid tilbake til Jympa, det er favoritten!

 

Men hvordan er det egentlig å komme hit for å trene i dag, med alle regler som florerer om avstand og håndvask? Kristin forteller at medlemmene er flinke til å holde seg til de anbefalte retningslinjene når det kommer på trening. 

- De føler ikke at vi er for strenge, de har en forståelse for reglene og de syntes de er trygge å ha. Medlemmene er først og fremst så takknemlige for å kunne komme tilbake til oss for å trene sammen igjen, jeg tror veldig mange var klare for det! Som instruktør er det jo også morsommere at vi endelig kan møtes igjen.

Hvordan foregår en treningstime nå?

- Instruktøren får jo et ekstra ansvar. Jeg passer på at alle holder seg i området rundt krysset sitt, og skrur av musikken og minner på reglene om man skulle bevege seg for langt ut. Det skjer ikke så ofte, men det hender noen blir litt gira! Treningsprogrammet er også tilpasset og gjort enklere slik at bevegelsene ikke skal ta alt for stor plass.

 

Timen begynner rolig med oppvarming for hele kroppen, og ting virker helt som før bortsett fra at man må holde seg i området rundt krysset sitt. Utover timen får vi oppleve en blanding av tøff styrke samt kondisjonstrening. En liten glipp av iver blir rettet på av Kristin, men avstanden er uansett stor nok til at det ikke er noen fare for nærkontakt. En merker i hvert fall ikke på treningslysten at vi fortsatt står midt opp i en alvorlig epidemi, og de fleste syntes å nyte av dette avbrekket i en ellers litt annerledes hverdag.

Jorun Vego har vært medlem i friskis siden de kom til norge og meldte seg inn fordi hun følte seg hjemme og kunne komme som hun var.

 

Hvordan føles det å være på trening i dag?

Jeg syntes det er et betryggende sted å trene, og har ingen problemer med å følge smittevernsreglene under timen. Det er gjort mange gode tiltak.

 

Ellers syntes ikke Jorun det er noen spesielle utfordringer med tanke på retningslinjene. Så det går visst helt fint og hun tenker ikke en gang over det under treningen

 

Føler du deg trygg når du trener hos Friskis&Svettis?

- Ja, det gjør jeg!

 

Etter en deilig og avslappende avslutnings-strekk minner Kristin på at alle må holde avstand i vaske-køen; alle må nemlig sørge for at flekken de har trent på er ren når de går. Mosjonistene takker som vanlig for timen for timen og mange uttaler «sees neste uke». Her er det tydeligvis mange faste deltagere. Og jaggu ble det ikke en en svett og god trening i dag også!

 

Hvordan gikk timen i dag?

Det gikk kjempefint! Det er fantastisk å komme tilbake syntes jeg. Kicket du får av å ha folk i salen, hallelujafølelse og som instruktør får jeg masse energi tilbake, forteller Kristin fornøyd.

Er friskis-gnisten fortsatt den samme gamle?

Ja, absolutt! Jeg syntes jeg har fått ennå mer bekreftelse på et det vi gjør er utrolig viktig, og at folk setter pris på konseptet. Jeg vil heller si at jeg har fått en ny gnist igjen!

 

Friskis&Svettis har egne retningslinjer på hvordan vi skal hindre smitte på trening. Sjekk ut videoen under!

Play video