Det er ikke så mye som skal til for å oppnå bedre helse og mer overskudd. 30 minutter fysisk aktivitet om dagen er med på å holde over 30 ulike diagnoser og tilstander unna. Tenk deg det! En halvtime om dagen er alt som trengs!

#dine30

Dine30 er en samfunnsdugnad sparket i gang av Helsedirektoratet, sammen med kommuner, organisasjoner, idretten, sportsbransjen og treningssenterbransjen, for å mobilisere flest mulig til mer fysisk aktivitet. Bli med og fremme Dine30 du også – og inspirer flere til å bevege på seg! Bruk #dine30 på Instagram og fortell venner og kjente at det ikke er så mye som skal til for å gjøre kroppen glad.

 

Play video

All bevegelse er bra!

De 30 minuttene med aktivitet kan bestå av hva som helst! Rask gange, jogging, en gruppetime hos Friskis, eller bare litt god gammeldags hverdagsaktivitet. For også de små tingene du gjør i hverdagen teller. Det kan være husarbeid, som vasking og støvsuging, eller arbeid i hagen. Andre måter å snike inn mer aktivitet på kan være å ta trappene i stedet for heisen, reise deg opp og gå en runde (eller flere!) i løpet av arbeidsdagen, gå av bussen et stopp før du egentlig skal av eller parkere litt lenger unna når du skal på butikken å handle. Uansett hva du velger, bør du kjenne at du får opp pulsen litt, altså at du puster mer enn i hvile og at du blir litt varm.

Klarer DU å være i aktivitet i 30 minutter hver dag denne uka?

Vi utfordrer deg! Her får du 30 gode tips til ting du kan gjøre for å bli mer fysisk aktiv. Du kan også følge Dine30 på Facebook for inspirasjon og gode råd for å få en mer aktiv hverdag. Er du ekstra motivert kan du prøve å være aktiv i 30 minutter hver dag i 30 dager! Her er en supersmart kalender du kan printe ut og henge opp hjemme, slik at du kan krysse av for hver dag du er i aktivitet.

Vil du lære mer?