Play video

1. Start og vekk opp kroppen

En låt som skal varme opp og gjøre kroppen myk. Rulle med skuldrene, rotasjoner og pulsøkning når vi twister, samt tøying av ryggen framover, bakover og i lengderetningen.

2. Bli sterk og utfordre balansen

Her veksler vi mellom å utfordre balansen, og knebøy som styrker ben og rumpe.

3. Få Puls og kjør på

Gå, løp og hopp på stedet gir en god pulsøkning, etterfulgt av roligere bevegelser for føttene, før vi kjører på med en ny runde.

4. Ro ned og rist løs

Mer myke og avspente bevegelser. Vri, strekk, og ta store steg til siden.

5. Jobb langsomt og strekk ut

Vi trener bevegelighet for overkroppen og nakken i et langsomt tempo.

Her kan du laste ned musikken til Enkel GO

Last ned musikken til Enkel GO >> link kommer

Mer om Enkel GO

Friskis&Svettis ønsker at alle skal få oppleve bevegelsesglede. Derfor har vi utviklet og gjort Enkel GO tilgjengelig for alle – helt gratis! Enkel GO er trening til musikk tilrettelagt for deg med utviklingshemming, og er en kortere variant av vår Enkeljympa. Du kan trene til Enkel GO hvor som helst, sammen med andre eller på egen hånd.

Det viktigste med dette treningsprogrammet er å inspirere til bevegelse. Med musikk som motiverer, får du på 15 minutter sjansen til å vekke kroppen, trene deg sterk og deretter roe ned og strekke ut. Du kan også velge å bruke kun deler av programmet. Enkel GO fungerer overalt - på skolen, arbeidsplassen, i idrettslaget eller hjemme. Du trenger ikke bytte til treningstøy.

Øvelsene tar utgangspunkt i at du står oppreist. For deg som trener best når du sitter, kan flere av øvelsene gjøres med kun overkroppen og/eller armbevegelser. Heng deg på, test ut og finn dine egne varianter! Musikken er en viktig del av treningen – den gir følelser og energi. For at vi fritt skal kunne dele og spre musikken, har vi laget vår egen. Den skal forsterke bevegelsene og gi forskjellige følelser og stemninger når vi trener.

Friskis&Svettis Norge har brukt prispengene fra «Gullegget» (Extrastiftelsen) til å produsere Enkel GO. Vi ønsker også å takke BUFDir for økonomisk støtte over flere år til å etablere og videreutvikle Enkeljympa som et ordinært treningstilbud til deg med utviklingshemming i mer enn 20 Friskis&Svettis-foreninger i Norge.

Les mer om Enkeljympa ››