Vi mennesker er skapt for og trenger bevegelse. Ved å trene vedlikeholder vi kroppen vår og opprettholder dens fysiske kapasiteter og funksjoner. Det er deilig å vite at treningen vi gjør gir god effekt, uansett alder. Vi har laget en liten treningsguide for deg som er senior og ønsker å trene hos oss:

  • Tren og kos deg! Husk at det er ikke nødvendigvis så mye som skal til. Til og med en liten dose trening kan utgjøre en stor forskjell. Så start i dag! Begynn forsiktig og tilpass treningen etter deg og dine behov.
  • Ta hensyn, men våg å utfordre deg selv litt. Sammen med alderen kommer som oftest flere ting man må ta hensyn til. Kroppen har sin livshistorie og den må respekteres. Men det betyr ikke at all treningen du gjør må være rolig og forsiktig. Det gjelder å finne balansen.
  • Variert og allsidig trening. Bygg en god "grunnmur" med kondisjons- og styrketrening, og sørg for å legge til bevegelighetstrening, balanse og koordinasjon. Det vil ha fantastisk effekt på helsen din.
  • Finn en god rutine. Jo eldre vi blir, desto viktigere er det at vi trener regelmessig.

Er du klar for å gå i gang? Her er tre måter å gjøre det på.

1. Benytt deg av hele tilbudet

Jada, du har kanskje levd litt, men du er fortsatt som alle andre! Det er ikke sånn at du må kjøre et spesialtilpasset opplegg bare fordi du er blitt en senior. Friskis&Svettis har et bredt og bra tilbud som passer mange. Prøv deg frem og test ut litt ulike timer, så er vi sikre på at du finner en eller flere treningsformer du liker. Spør oss gjerne om tips. Når du har funnet noe du syns er gøy, tilpasser du bare treningen etter ditt nivå og dine behov. Verre er det ikke! Her kan du lese mer om de ulike timene våre. Husk at treningstilbudet varierer fra forening til forening.

2. Tren soft

Soft-timene passer deg som kjenner at de vanlige timene er litt krevende. De passer også for deg som trenger en forsiktig start. Timene er oppbyggende og energigivende, og utfordrer deg på det nivået du er på. Her har du alle muligheter til å tilpasse treningen til din kropp og dine forutsetninger. Du får god tid til å gjøre hver bevegelse og til å kjenne etter hvordan det føles i kroppen. Det finnes flere typer soft-timer å velge i. Les mer her.

3. Gå på senior-timer

Senior-timene ligner soft-timene, og kan fint tilpasses til ditt nivå. "Senior"-etiketten sier mer om hvem som deltar på timen enn hvilken intensitet det er på treningen. Musikken i senior-timene er ofte mer tilpasset et voksent publikum. I senior-timene får du funksjonell trening av høy kvalitet. Vi fokuserer på å trene opp styrke, kondisjon, balanse og smidighet. Likevel, det sosiale er kanskje vel så viktig som selve treningen. Treningen bidrar til at hverdagens gjøremål blir lettere, som for eksempel å ta av og på seg skoene, samtidig som du får en hyggelig, sosial opplevelse.