Motivasjon fra lederne og hverandre

Samtidig kan det være vanskelig å finne motivasjonen til å starte helt på egen hånd. I Friskisutfordringen får du ekstra motivasjon.
– Selv om vi ikke kan være sammen slik som vi pleier akkurat nå så kan bare følelsen av at andre er med og kjører samme utfordring som deg være en ekstra støtte på vegen. Vi håper at mange vil dele sin reise i sosiale medier under emneknaggen #friskisutfordringen, sier Tina Uppfeldt.

Slik foregår Friskisutfordringen

Hvem passer Friskisutfordringen for?

Kom i gang med jogging, passer for deg som kan gå en rask tur i 30 minutter.
Kutt tiden på milen, passer for deg som i dag kan jogge i 30 minutter.

Hvordan foregår det?

Et treningsprogram med tre timer per uke vil finnes tilgjengelig i Friskis onlinetrening for medlemmer med aktivt treningskort fra og med den 20. mai. Programmet strekker seg over seks uker og innholdet vil fylles på etter hvert.

Ikke med fra start? Ingen fare, det går veldig fint å hoppe på utfordringen senere. Treningsprogrammet vil finnes tilgjengelig til og med den 20. juli 2021.

Treningsutfordringen er en del av Friskis onlinetrening for medlemmer med aktivt treningskort. Ikke medlem enda? Kontakt din nærmeste Friskis.

Hvordan ser treningsprogrammet ut?

Opplegget er enkelt, uansett hvilken av utfordringene du henger deg på så veiledes du til tre timer hver uke..
• En forhåndsinnspilt lydfil hvor du veiledes gjennom hele timen, bare sett i øreproppene og kjør på. Her veksles jogging/løping med roligere partier.
• Tips om filmede timer fra Friskis onlinetrening for å få komplementerende trening (bevegelighet og stabilitet).
• Her er det tid for å begi seg ut i den friske luften igjen. Du får opplegget beskrevet i tekst med tips og råd som du kan lese gjennom før du hiver deg ut..

Tina Uppfeldt

Tina som er ansvarlig for treningsutviklingen på Friskis&Svettis veileder gjennom utfordringen «Kom i gang med jogging».
– Det er en så perfekt satsing for mange akkurat nå! Å komme i gang på en myk og smart måte med kontinuitet, motivasjon og utfordring gir de beste utfordringene. Jeg tror mange er litt lei av alt som finnes på forespørsel akkurat nå og det kan være vanskelig å få til treningen til tross for at det er tilgengelig hele tiden. Med Friskisutfordringen gjelder det virkelig å henge på under forsommeren, før materialet forsvinner.

Andreas Dahlqvist

Andreas, personlig trener på F&S Kristianstad samt Friskislærer i treningsformen løper, har laget programmet bak utfordringen «Kutt tiden på milen».
- Det skal bli så gøy å være med og dele denne utfordringen med andre, fra start til mål med alt hva det innebærer. På seks uker kan det skje masse. Utviklingen komme å skje på flere ulike plan, alt fra at man utvikles rent fysisk ved at man testet og lærer seg nye timer til at man utvikles rent mentalt av å følge en plan i flere uker.