Trening har svært positive effekter på hodet vårt, så vel som resten av kroppen.

– Hjernen vår er laget for bevegelse og vi har masse å vinne på å trene kondisjon. Når vi trener får vi bedre hukommelse, kreativitet og konsentrasjon, sier Tina Uppfeldt, treningsutvikler i Friskis&Svettis Riks.

I boken "Hjernesterk" av Anders Hansen, overlege i psykiatri, kan du lese det samme:

– Hjernen jobber mer effektivt hos mennesker som er fysisk aktive. Prosessene som følger med stigende alder kan bremses eller til og med snus, slik at hjernen faktisk blir yngre, skriver forfatteren.

Hvordan lykkes med kondisjonstreningen?

Progresjon og variasjon er viktig – uansett hva slags trening du gjør. Det som er så fint er at kroppen vår hele tiden tilpasser seg belastningen den utsettes for og bygger seg gradvis sterkere. Men det gjelder å øke treningsmengden litt etter litt og å variere treningen. Går man for hardt ut, risikerer man å bli skadet, nettopp fordi kroppens ledd, muskler og sener ikke er vant til belastningen kroppen utsettes for gjennom treningen.

Vårt beste tips er derfor å tenke smart når du trener. Lytt til kroppen din, og sørg for at du får nok hvile, søvn og mat mellom øktene. Da rekker kroppen å hente seg inn igjen og bygge seg opp til neste gang.

Og du – gjør noe du liker! Så er sjansen større for at du fortsetter. Hos Friskis&Svettis finner du flere typer kondisjonstrening du kan delta på. Lykke til – og kos deg med kondisjonstreningen!