2. Sett deg mål, eller bare kom i gang!

Trening fungerer forskjellig fra person til person. For noen er det en god motivasjon å sette opp konkrete treningsmål, for andre kan det være lettere å bare kjøre på uten å sette noen som helst krav til seg selv. Test ut hva som funker best for deg.

3. Begynn lett, og finn kontinuiteten

Føles det som et alt for stort steg å komme i gang? Begynn enkelt og øk treningen gradvis. Du kan for eksempel starte med en gåtur, enten det er i lunchen eller om morgenen før jobb. Pass på og finn det tidspunktet som passer inn i dine rutiner, og forsøk og holde den. Deretter kan du øke gradvis.

4. Finn ny inspirasjon, og kopiér

Det finnes en haug av treningsinfluensere der ute som deler masse inspirasjon, treningsopplegg og tips til øvelser. Plukk ut godbitene, herm, og sett sammen inspirasjon som passer for deg. Du kan for eksempel ta en titt i arkivet vårt, eller prøve ut en Friskis onlinetrening.

5. Belønning

Sist, men absolutt ikke minst, når motivasjonen er som lavest - belønn deg selv! Det handler om å forbinde trening med noe som gjør deg glad, enten det er å trene med venner, kaffepausen etterpå eller å kjøpe noe fint til seg selv. Du kan for eksempel høre på favoritt-podcasten din, eller favorittsangen når du trener? Når du forbinder trening med noe positivt og morsomt, er det lettere å fortsette.

Mer treningspinspirasjon